Kontakta oss Kontakta oss

Behöver du mer hjälp?

Fyll i kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig.


07 oktober   2021

Välkommen Björn Oettinger! – Prodocs nya Solution Manager

Välkommen Björn Oettinger! – Prodocs nya Solution Manager

Efter cirka 1 månad på plats börjar Prodocs nya Solution Manager Björn Oettinger bli ordentligt varm i kläderna.

Björn har lång erfarenhet av att arbeta med mjukvaror, det började redan på 00-talet efter ingenjörsutbildningen, i förlagsbranschen då internet och bildredigering förändrade en hel bransch. Därefter gjorde Björn entré i printvärlden med sina mjukvarulösningar; först på TDO (nuvarande Citedo) sedan på Canon. Redan under tiden på TDO/Citedo kom Björn i kontakt med Prodoc och Nashuatec. Björn har mao; erfarenhet av att arbeta på partnersidan och att arbeta för ett tillverkande varumärke

– Jag tror mig ha förståelse och kunskap om bägge positionerna och rollerna, och trivdes väldigt bra på båda arbetsplatserna.

Varför tycker du att mjukvaror är så intressant?

 – Jag har fascinerats av hur uppfinningsrikedom inom det digitala kan skapa nytta och värde i den fysiska världen, i synnerhet med molnet som stöd. Print är en intressant blandning av mekanik i våra maskiner som möjliggör både utskrift och insamling av data, och dessutom är en direkt länk till den gränslöshet som molnet erbjuder för att skapa nytta av den informationen.

Björn kommer att möta er Partners både digitalt och fysiskt, vi kommer bland annat att fortsätta med digitala utbildningar och webinarier.

 – Vi har alla lärt oss att de digitala mötena sparar tid, men stora värden kan gå förlorade om man inte ses ”på riktigt” ibland. Vi ska inte slösa med någons tid, resurser eller skapa negativ klimatpåverkan när vi faktiskt klarar av att göra det digitalt. Men det kommer finnas tillfällen som är bättre lämpade för ett samtal i rummet och vi kommer att mötas fysiskt när det behövs.

Hur kommer mjukvaruförsäljningen hanteras på Prodoc framöver?

 – Som Solution Manager hos en oberoende återförsäljare (Prodoc) är det alltid roligt att ha tillgång till marknadens alla lösningar, men jag kommer ha ett tydligt fokus på utvalda produkter. Samarbetet mellan kund, partner, Prodoc och leverantör är en förutsättning för att finna och skapa en bra funktionell lösning. Helheten ska inte bara fungera hos kund utan också bygga förtroende i säljkåren, annars står lösningarna oanvända.

Vi på Prodoc är mycket glada över att Björn har kommit in i vårt gäng så snabbt och effektivt. Han är en mycket kunnig och trevlig kollega med stor erfarenhet.

Passa på att kontakta Björn med frågor.

bjorn.oettinger@prodoc.se

Ni är välkomna!